Penstemon

penstemon årlig eller flerårig

penstemon årlig eller flerårig

Dyrke penstemoner i fugtig, men veldrænet jord i fuld sol til halvskygge. Mulch årligt med godt rådnet gødning eller bladskimmel, og fodres ugentligt om sommeren. Penstemoner er kortvarige stauder der kan lide om vinteren. For at undgå tab, må du ikke skære planterne ned før foråret.

  1. Kommer Penstemons tilbage hvert år?
  2. Dør Penstemons tilbage om vinteren?
  3. Hvordan overvintrer du en penstemon?
  4. Hvad gør du med Penstemon efter blomstring?
  5. Har penstemon brug for fuld sol?
  6. Hvor vokser penstemon bedst?
  7. Hvordan beskærer du Penstemons til vinteren?
  8. Kan du flytte Penstemons?
  9. Skærer du penstemon ned i efteråret?
  10. Skal jeg deadhead Beardtongue?
  11. Hvordan deler du penstemon?
  12. Hvordan overvintrer du liljer?
  13. Blomstrer Penstemons hele sommeren?
  14. Kan penstemon dyrkes i krukker?
  15. Bliver penstemon blomstrende første år?
  16. Hvordan befrugter du penstemon?
  17. Er penstemon en stedsegrøn?
  18. Hvad kan du dyrke med Penstemons?

Kommer Penstemons tilbage hvert år?

Alle penstemoner er bedst i sensommeren og efteråret, og hvis du deadhead dem, producerer de blomster kontinuerligt indtil sent efterår. ...

Dør Penstemons tilbage om vinteren?

Penstemoner falde inden for få år efter plantning, så udskiftning med frisk bestand hvert tredje til femte år er ofte nødvendigt. Planter er mere ansvarlige for ude i vinter hvor jorden er tung og ikke frit dræner.

Hvordan overvintrer du en penstemon?

Penstemon (Penstemon digitalis) - Beskær ned til basalt løv i efteråret. Shasta Daisy (Leucanthemum) - Trim stilkene til det basale løv om efteråret og rengør ganske enkelt det resterende løv om foråret. Yarrow (Achillea) - Beskær ned til basalt løv om efteråret.

Hvad gør du med Penstemon efter blomstring?

Du kan skære det brugte blomst stammer tilbage efter blomstring for at hjælpe planterne med at se ryddige ud. Penstemoner konkurrerer ikke godt med andre planter, så giv dem masser af plads i haven.

Har penstemon brug for fuld sol?

Plantning Penstemon i haven:

Vælg en placering i fuld sol med en frugtbar, veldrænet jord. Fremragende dræning er afgørende for penstemon.

Hvor vokser penstemon bedst?

Hvorhen vokse penstemoner. Grænse penstemoner er perfekte til vokser midt i en blandet grænse. De gør bedst i en frugtbar, rimelig fugtig jord, der er fritdrænet. Fuld sol eller lys skygge er ideel.

Hvordan beskærer du Penstemons til vinteren?

Vinterbeskæring

I koldere områder skal du beskytte penstemon fra frost. I det tilfælde, skære ned planten til et par centimeter, og dæk den til med et tykt lag mulch. I regioner med mild vintre, disse planter kan være skære ned med cirka en tredjedel, når de er færdige med blomstring.

Kan du flytte Penstemons?

Det bedste tidspunkt at bevæge sig stauder er i efteråret eller det tidlige forår, før planten begynder aktivt at vokse. Vær forsigtig, når du graver den op, og prøv at undgå at beskadige rødderne. Du kan dele planten op ved forsigtigt at drille den fra hinanden, så du afslut med to eller tre mindre Pink Bedders.

Skærer du penstemon ned i efteråret?

Skære ned hele anlægget til lige over jorden i efterår efter at planterne går i dvale eller efter at stilkene er dræbt af ved frost, anbefaler Utah State. Fjern stænglerne efterår vil ikke dræbe planten; det vil bare holde det ryddeligt og give plads til ny vækst til at dukke op om foråret.

Skal jeg deadhead Beardtongue?

Skægstunge blomstre på ny vækst, som kommer frem fra spidserne af de lodrette stilke. ... Deadheading eliminerer muligheden for frøproduktion, så lad et par blomsterstængler være på plads for at modnes, så frø kan høstes til næste års have.

Hvordan deler du penstemon?

Del penstemon i det tidlige forår ved at grave en moden, 3-5 år gammel klump op. Skær rodstrukturen fra hinanden med beskæresaks, og sørg for, at hver afdeling har masser af rødder. Plant divisionerne tilbage i haven og vand godt.

Hvordan overvintrer du liljer?

Skær de døde stilke ned i det sene efterår eller det tidlige forår. Inden vinteren tilføjes 4 til 6 tommer mulch, blot for at forsinke jordfrysningen og lade rødderne fortsætte med at vokse. Lad mulden stå til foråret, når den sidste hårde frost er gået.

Blomstrer Penstemons hele sommeren?

Med så mange forskellige arter og sorter at vælge imellem, kan du have en penstemon blomstrer for næsten hele vokser sæson. ... Andre sorter har blanke grønne eller blågrå blade, der ser godt ud hele sæsonen lang.

Kan penstemon dyrkes i krukker?

Penstemon trives især i gryder eller havekasser. Plant i blomsterplantejordblanding. Vand regelmæssigt i begyndelsen og derefter, især om sommeren, kun når underlagets overflade er tør.

Bliver penstemon blomstrende første år?

Selvom penstemon blomster har generelt ikke en væsentlig duft, planterne tiltrækker kolibrier og er rådyrbestandige. ... En af de største forbedringer for penstemon er evnen til blomst det første år. Det betyder, at mange af de nye penstemon ligner ikke kun enårige, men opfører sig også som dem.

Hvordan befrugter du penstemon?

Når man vokser Penstemon, for at holde dem sunde og blomstre stærkt, en gang om året påføring af en naturlig/økologisk gødning i efteråret med Yum Yum Mix er ideel. Ingen kompost eller gødning; den er for rig. Kolibrier elsker Penstemon.

Er penstemon en stedsegrøn?

Penstemoner arbejde under det almindelige navn Beardtongue. Dette kan lyde som en alt for behåret dværg i The Lord Of The Rings, men det refererer til den lidt behårede inderside af de rørformede blomster, som varierer i størrelse fra smalle kanyler til store blæsende klokker. De fleste er i det mindste semi-stedsegrønne.

Hvad kan du dyrke med Penstemons?

En pragtfuld efterårsgrænseidé med Penstemon, Asters og græsser. Asters er først og fremmest værdsat for deres efterårsfarver og har et væld af attraktive stjerneformede blomster i uger, der munterligt livner den sene sæsonhave.

Kan jeg dyrke kvædetræer fra frø Lær om spiring af kvædefrø
Spirelse af kvedefrø Det er ikke særlig svært, selvom det tager lidt planlægning siden frøene har brug for en periode af afkøling eller lagdeling før ...
Hvad er et frø - en guide til livscyklussen for frø og dets formål
Frø huser et embryo, den nye plante, nærer og beskytter det. Alle typer af frø opfylde dette formål, men hvad gør frø gøre for os uden for at dyrke ny...
Frø, der klæber til tøj Forskellige typer af blafferplanter
Typer af blafferplanter“Pind-stram ”Harpagonella (Harpagonella palmeri)“Beggerticks” (Bidens)Krameria (Krameria grayi)Puncturevine (Tribulus terrestri...