Verbena

hvordan man formerer citronverbena

hvordan man formerer citronverbena

Citron verbena stiklinger tørre ud meget hurtigt, så læg dem i en plastikpose, mens du går. Dyp et hul i en beholder med veldrænet kompost (ekstra grus er et must) og indsæt skæret nær kanten af ​​gryden. Vand godt ovenfra for at afregne stiklinger, og dæk med et propagatorlåg eller en plastpose.

  1. Kan jeg dyrke citronverbena fra en skæring?
  2. Kan verbena være rodfæstet i vand?
  3. Hvornår kan jeg tage stiklinger fra Verbena?
  4. Vokser citronverbena tilbage?
  5. Hvordan tager du stiklinger fra Verbena?
  6. Hvilke urter der ikke skal plantes sammen?
  7. Hvor lang tid tager det for en skæring at rodfinde sig i vand?
  8. Kan jeg dele verbena?
  9. Kan du flytte verbena?
  10. Vokser verbena tilbage hvert år?
  11. Er Verbena En flerårig eller årlig?
  12. Skal jeg skære ned på verbena?
  13. Er citron verbena blade spiselige?
  14. Hvad gør du med citronverbena om vinteren?
  15. Hvorfor dør min citronverbena?
  16. Hvor vokser verbena bedst?
  17. Hvordan forbereder jeg verbena til vinteren?
  18. Hvordan får du verbena til at blomstre?
  19. Hvilke planter kan ikke lide kaffegrums?
  20. Hvilke urter plantes bedst ved siden af ​​hinanden?
  21. Hvilke urter er kompatible til at vokse sammen?

Kan jeg dyrke citronverbena fra en skæring?

Citron verbena frø eller stiklinger bruges, når du vil generere en ny plante. Med andre ord dig kan formere den plante eller dyrke den er frisk fra frøene. Det stiklinger af citron verbena planter kan lægges i en krukke vand, mens du venter på, at nye rødder dannes.

Kan verbena være rodfæstet i vand?

Den enkleste måde at formere husmandssted på verbena kan være til rod planterne i vand. Klip stilkene lige over en knude, som er en klumpet plet i stilken, hvor et blad vil spire. Dyp den afskårne ende af stilken ind rødder pulver og lad det tørre i et par minutter.

Hvornår kan jeg tage stiklinger fra Verbena?

Verbena planter kan også formeres med succes fra stiklinger. Det bedste tidspunkt at tage stiklinger er sidst på foråret, hvor de mest sandsynligt vil rodfæste. Sommer stiklinger er hårdere og mere tilbøjelige til at overleve, men de rod meget langsommere. Tage -en skæring det er 3 tommer (7.5 cm.)

Vokser citronverbena tilbage?

Citron verbena vilje dyrke godt i jorden, hvis jorden har meget god dræning. Citron verbena reagerer godt på regelmæssig trimning, hvilket forhindrer planten i at blive for slank. Denne gren spirer tilbage efter at være blevet skåret.

Hvordan tager du stiklinger fra Verbena?

Tager stiklinger er enkel. Vælg et ikke-blomstrende skud; ofte er de bedste sideskud, der er 5-10 cm lange. Klip dem af med sekatører eller skarp saks lige under et sæt blade. Fjerne dette nederste sæt blade og indsæt skæring i gruset kompost omkring kanten af ​​en gryde.

Hvilke urter der ikke skal plantes sammen?

Du kan dyrke urter i potter sammen, så længe du husker to regler: undgå at blande dem, der kan lide masser af vand (såsom purløg, mynte, kørvel, koriander, vietnamesisk koriander) med dem, der kan lide en veldrænet jord (f.eks rosmarin, timian, salvie, bay, og oregano).

Hvor lang tid tager det for en skæring at rodfinde sig i vand?

Flere stiklinger kan placeres sammen i en beholder. Sørg for at tilføje frisk vand efter behov, indtil stiklingerne er fuldt rodfæstede. Rooting vil generelt forekomme i 3-4 uger men nogle planter vil tage længere tid. Når rødderne er 1-2 tommer lange eller længere er skæringen klar til at blive lagt op.

Kan jeg dele verbena?

Del Verbena bonariensis i det tidlige forår i de områder, hvor det er en flerårig. Vand planten dagen før, så jorden er fugtig. ... Når du føler en vis modstand, når du forsigtigt trækker i stilken, har planterne rodfæstet.

Kan du flytte verbena?

Forår, dog kan risikere det sidst på efteråret - de dør ofte hen over vinteren, men nye frøplanter dukker op om foråret, så de kan blive lagt op eller flyttet på derefter.

Vokser verbena tilbage hvert år?

Årligt verbena kan falde hurtigt, når sommervejret bliver varmt og fugtigt. I varmere områder, flerårig verbenas kan dyrke bedre end årsformen.

Er Verbena En flerårig eller årlig?

Verbenas blomstrer længe årligt eller flerårig blomster, der besidder dyderne ved varmetolerance og en ekstremt lang blomstringstid. Mange flerårige verbenas er relativt korte, men deres kraft og kraftige blomstring udgør denne defekt.

Skal jeg skære ned på verbena?

Havepleje: Under kolde forhold Verbena bonariensis kan lide tilbagefald hvis skære ned om efteråret, så det er bedst at forlade planten til foråret og skære ned den gamle vækst, når du ser de nye skud dukke op ved basen.

Er citron verbena blade spiselige?

I smagen er det tættest på citron skræl, men med en stærkere aroma. Det blade og spiselige blomster dukker op i martini, is, sirup, solte, pesto, salatdressing. Det blade kan være gennemsyret, dampet, formalet eller infunderet i olier, eddike og saltlage.

Hvad gør du med citronverbena om vinteren?

For at bevare urten tørres blade på skærme eller hænges i bundter på hovedet på et mørkt, tørt sted. Du kan også fryse blade hele, i plastposer eller hakke dem og fryse dem ned i isterninger til senere brug i opskrifter. Citron Verbena er tolerant over for sorte valnøddetræer og luftforurening.

Hvorfor dør min citronverbena?

En af det almindelige måder gartnere dræber citron verbena er ved overvanding i blade uden perioder; Dette er især let at gøre, hvis du har vandet efter en tidsplan.

Hvor vokser verbena bedst?

Hvordan forbereder jeg verbena til vinteren?

Trim let i løbet af sommeren, og afslut to eller tre tungere tilpasninger, der vil skære ned omkring 25 procent af planterne. Verbena blomster vokser hurtigt tilbage, og det vil de fortsætte med indtil vinter sætter ind, og de bliver sovende. Trimning udføres bedst med et skarpt par havesaks.

Hvordan får du verbena til at blomstre?

Nogle tøver med at fjerne dele af planten regelmæssigt, men dette er ofte nødvendigt, når de plantes verbena til sommer blomstrer. Hvornår blomstrer langsomt, klip hele planten tilbage med en fjerdedel for et nyt blomster show om to til tre uger. Gød let efter trimningen og vand godt.

Hvilke planter kan ikke lide kaffegrums?

I de fleste tilfælde er grunde for sure til at kunne bruges direkte på jord, selv for syrekærlige planter som blåbær, azaleaer og hollies. Kaffegrums hæmmer væksten af ​​nogle planter, herunder geranium, aspargesbregne, kinesisk sennep og italiensk rajgræs.

Hvilke urter plantes bedst ved siden af ​​hinanden?

Koriander, estragon, og basilikum elsker fuld sol, og alle kræver mere fugt for at være lykkelige. De vokser godt sammen, da du kan holde dem vandet i samme hastighed. Når det kommer til krydderurter, der foretrækker sandere, tørre jord, skal du overveje at plante salvie, timian, rosmarin, merian, oregano og lavendel tæt på hinanden.

Hvilke urter er kompatible til at vokse sammen?

Plantning af urter sammen: Et dybtgående udseende

UrtKan plantes med
OreganoRosmarin, salvie, timian, lavendel, og merian
SalvieRosmarin, oregano, timian, lavendel, og merian
TimianRosmarin, oregano, salvie, lavendel, og merian
LavendelRosmarin, oregano, salvie, timian, og merian

August Huskelisteopgaver til havearbejde for vestkysten
Hvad skal jeg gøre i min have i august?Er det for sent at starte en have i august?Hvad skal man begynde at plante i august?Hvad skal jeg plante i augu...
Have-huskeliste Hvad man skal gøre i august i nordøst
10 Havearbejde Aktiviteter for August i nordøstNordøstlige haver at besøge (personligt eller hjemmefra) ... Gød træer og buske en sidste gang. ... Bes...
MÃ¥nedlige havearbejde - huskeliste i august for gartnere
August Havearbejde Til Gør liste af Planting ZoneGem frøene. Hvis du har bestemte planter, der klarede sig godt i år, skal du gemme deres frø. ... Høs...