Chayote

hvor lang tid tager chayote at vokse

hvor lang tid tager chayote at vokse

Plant hele frugten 3 til 4 uger efter den sidste gennemsnitlige frostdato i foråret, når vejret er blevet varmere. Chayote vokser bedst, hvor sommertemperaturerne er meget varme til varme, i tropiske eller subtropiske områder. Chayote kræver 120 til 150 frostfrie dage for at nå høsten.

  1. Kan du dyrke chayote indendørs?
  2. Kan du dyrke chayote fra frø?
  3. Er Chayote en flerårig?
  4. Kan chayote vokse i potter?
  5. Er Chayote en frugt eller grøntsag?
  6. Er chayotefrø giftige?
  7. Hvordan får du chayote til at bære frugt?
  8. Hvordan får du chayote til at spire?
  9. Kan du spise chayoteblade?
  10. Hvordan ved du, om en chayote er dårlig?
  11. Hvordan beskærer du en chayote -plante?
  12. Hvad smager chayote som?
  13. Hvordan tilbereder man chayote squash?
  14. Kan kyllinger spise chayote?
  15. Hvad er sundhedsmæssige fordele ved chayote?
  16. Hvordan spiser du chayote?
  17. Hvor er chayote fra?
  18. Er Chayote en stivelse?
  19. Er chayote god til nyre?
  20. Kan hunde spise chayote?

Kan du dyrke chayote indendørs?

Chayote (Sechium edule) er ofte en øm flerårig klatrer vokset som en årlig. Det plante producerer 3- til 8 tommer lang spiselig frugt. ... Udendørs den plante er hårdfør kun for U.S. Landbrugsministeriet plante hårdførhedszone 7, men dig kan vokse det plante indendørs i en 5-gallon beholder.

Kan du dyrke chayote fra frø?

Heldigvis, chayote (Sechium edule) spirer pålideligt fra frø findes i butikskøbt frugt og vilje producere en spredt, frugt-tung plante inden for et år hvis vokset i U.S. Landbrugsministeriet plante hårdførhedszoner 7 til 11.

Er Chayote en flerårig?

Chayote er en flerårig plante, men det er god praksis at forny det mindst hvert tredje år på grund af potentielle sygdomsproblemer. Formeres med frø eller ved at plante en hel, spiret chayote frugt på siden og efterlader spiren over jorden. Støt den med en stærk espalier for sin kraftige klatrevine.

Kan chayote vokse i potter?

Chayote kan være vokset i en beholder, men udbyttet vil ikke være væsentligt. Dyrk chayote i en beholder cirka 24 centimeter dyb. Chayote er en kraftig klatrer, og en espalier eller støtte bør sættes i beholderplantning tid.

Er Chayote en frugt eller grøntsag?

Chayote squash (Sechium edule) er teknisk set en frugt, men spises som en grøntsag. Alle dele af græskar er spiselige, herunder frø, hud og blomster. Chayotens lysegrønne kød er sprødt, når det er råt og blødgør, når det koges.

Er chayotefrø giftige?

Både frugt og frø er rige på aminosyrer og C -vitamin. Frisk grøn frugt er fast og uden brune pletter eller tegn på spiring; mindre frugt er normalt mere mørt. Chayote kan skæres på langs og spises ved hjælp af salatdipning. Det frø er spiselig og velsmagende for nogle, når den serveres kold, når den dyppes i dressing.

Hvordan får du chayote til at bære frugt?

En 30-dages periode med frostfrit vejr er derefter nødvendigt for at opnå frugt. Chayote kan spire fra frugt købt i supermarkedet. Vælg bare ubemærket frugt der er modne, og læg det derefter på siden i en 1 gallon (4 L.) jordkrukke med stilken oppe i en 45 graders vinkel.

Hvordan får du chayote til at spire?

Hvis du vil starte et anlæg fra butikskøbt chayote, se efter en ældre med en hård hud. Lad frugten stå på disken, indtil a spire fremkommer. Engang dette spire er cirka 6 tommer lang, begraver frugten i veldrænet, sandet jord i cirka 45 graders vinkel, fedt ender ned, spire udsat.

Kan du spise chayoteblade?

Hele Chayote planten er spiselig, herunder rødder, skud, frugter, frø, blade, og blomster, og blade bruges til kulinariske formål og medicinsk i Asien og Central- og Sydamerika.

Hvordan ved du, om en chayote er dårlig?

Hvordan ved du om -en chayote er dårlig? Vælg squash, der er tung for deres størrelse og har en hård, grøn hud uden pletter eller mugne pletter. Øm hud indikerer umodenhed eller fattige kvalitet.

Hvordan beskærer du en chayote -plante?

Beskær disse flerårige vinstokke til omkring 6 fod til ny vækst, om foråret. Sørg for, at de har masser af plads til at vokse. For at reducere vandtab, beskære bladene i den nedre ende; de formerer sig godt, når de plantes i en vandret vinkel.

Hvad smager chayote som?

Chayotens skarpe, lyse kød har smag af kogt agurk. (Andre mennesker bliver mindet om baby courgette eller sommer squash.)

Hvordan tilbereder man chayote squash?

Til prep chayote Til madlavning skal du skrælle og kassere den læderagtige svær og derefter skære den på langs i kvarte. Brug en skærekniv til at fjerne det hårde centrale frø, før du skærer eller skærer i terninger.

Kan kyllinger spise chayote?

Chayote er en hurtigt voksende klatrevine med store mørkegrønne blade og store, kødfulde grønne frugter, der ligner en squash. ... Jeg har fundet ud af, at bladene er lækre at kyllinger. De vil fortære bladene og efterlade bare den bare vinstokstilk.

Hvad er sundhedsmæssige fordele ved chayote?

Her er 10 imponerende sundhedsmæssige fordele ved chayote squash.

Hvordan spiser du chayote?

chayotes kan skæres tyndt, juliennes eller skæres i tern og tilsættes salater, slaws eller salsas; de kan også syltes. Hurtigstegt dem i sauter (se opskriften nedenfor) og pommes frites holder chayotes sprød og saftig, men du kan også friturestege, gryde, mose, stege eller ting og bage dem som en kartoffel.

Hvor er chayote fra?

Disse tropiske frugter, et medlem af græskarfamilien, er hjemmehørende i Mexico, men dyrkes nu i varme klimaer verden over. Chayote er en populær ingrediens i det mellemamerikanske køkken såvel som i mad tilberedt i det sydlige USA, normalt i det latinamerikanske køkken.

Er Chayote en stivelse?

Abstrakt. Chayote er en multifunktionel bordgrøntsag, der forbruges i vid udstrækning i lande i Latinamerika. Chayote frugt, blade og knoldrødder indeholder komplekse kulhydrater som kostfibre og stivelse, vitaminer og mineraler.

Er chayote god til nyre?

Det chayote blade er blevet infunderet og brugt i behandlinger for at opløse nyre sten og hjælpe med åreforkalkning, hypertension og genitourinære problemer; der findes imidlertid ingen menneskelig forskning for at verificere gavnlig anvendelse af chayote under nogen af ​​disse sundhedsmæssige forhold.

Kan hunde spise chayote?

Chayote kan fodres til hunde uden problemer. Hvis noget, mange hund forældre har fodret deres hunde andre former for squash (som agern, butternut, sommer og spaghetti) uden problemer, ”sagde hun.

Zone 4 Xeriscape -planter - Hvad er nogle kolde hårdføre Xeriscape -planter
Nogle tips og lister om det Perfekt kolde region xeriscape planter kan komme i gang med det vej til tørkehaves succes....Nogle ideer til smuk zone 4 f...
Stauder Til Helvede Strimler Valg af Staude Planter Til Helvede Strip Plantning
Her er et udpluk af de bedste flerårig helvede strip plante valg:Coreopsis, zoner 3-9.Blå havregræs, zoner 4-9.Sibirisk iris, zoner 3-9.Blåsvingel, zo...
Zone 5 Bær - Valg af kolde, hårdføre bærplanter
Hvilke bær vokser i zone 5?Hvilket bær er lettest at dyrke?Hvornår kan jeg plante blåbær i zone 5?Hvilke bærbuske kan plantes sammen?Hvilke bær vokser...