Balsam

bi balsam blade

bi balsam blade
  1. Kan du bruge bi -balsamblade?
  2. Hvad bruges bi -balsamurt til?
  3. Spreder biebalsam sig?
  4. Kommer biebalsam tilbage hvert år?
  5. Er bi balsam giftig?
  6. Er bi -balsam giftig for hunde?
  7. Er bi -balsam invasiv?
  8. Hvor vokser bi -balsam bedst?
  9. Hvordan bruger du bi -balsam til te?
  10. Hvorfor døde min bi balsam?
  11. Kan bie balsam lide sol eller skygge?
  12. Hvad kan jeg plante ved siden af ​​bi balsam?
  13. Skal bi -balsam klippes ned i efteråret?
  14. Hvilken tid på året blomstrer bi -balsam?
  15. Hvordan overvintrer du bi -balsam?
  16. Er Portulaca giftig for mennesker?
  17. Er kamelier giftige for mennesker?
  18. Er celosia giftig for mennesker?
  19. Er lavendel giftig for hunde?
  20. Er biebalsam giftig for katte?
  21. Gør Astilbes som sol?

Kan du bruge bi -balsamblade?

Frisk bi -balsamblade kan tilsættes pesto, og blomsterbladene laver en smuk og aromatisk pynt. De kan være Brugt i salater, til at lave et urtesmør eller i hjemmelavet is eller et flødeostspred. Bi balsam kronblade er også en dejlig måde at pynte frisk frugt eller en frugtsalat på som denne en.

Hvad bruges bi -balsamurt til?

Bi balsam er antimikrobiel og beroligende, så det er ofte plejede behandle forkølelse og influenza. Det virker også beroligende på fordøjelseskanalen og hjælper med at behandle fordøjelsesbesvær, oppustethed og kvalme.

Spreder biebalsam sig?

Bi balsam spredes hurtigt via underjordiske stilke eller stoloner. Desuden dør klumpernes centre ofte ud inden for få år. At kontrollere deres spredning og forynge planterne, er det normalt nødvendigt at grave og dele bi balsam hvert 2. til 3. år. ... Grav planterne op, så snart de kommer ud af jorden.

Kommer biebalsam tilbage hvert år?

Det bi balsam blomst har en åben, daisy-lignende form, med rørformede kronblade i nuancer af rød, pink, lilla og hvid. Bi balsam planter er flerårige, kommer tilbage år efter år for at tilføje munter farve til din have.

Er bi balsam giftig?

Spiselige dele

Bladene fra det vilde bi balsam er spiselige rå eller kogte. De bruges også som smagsstof i salater og tilberedte fødevarer. Blomsterne laver en attraktiv spiselig pynt i salater.

Er bi -balsam giftig for hunde?

Bi balsam er en meget aromatisk tilføjelse til din flerårige skyggehave, og en som er sikker for hunde. Bi balsam planter har lysegrønt løv og blomster, der spænder fra lyserød til skarlagenrød. ... Denne plante er ikke-giftig for hunde.

Er bi -balsam invasiv?

Bi balsam formerer sig af jordstængler eller løbere, der spredes under jorden for at producere nye skud. ... Det betyder din bi balsam vil til sidst være langt fra, hvor du plantede det. Så hvis du stiller spørgsmålet, "er bi -balsam invasiv,”Svaret ville være ja under passende forhold. Heldigvis, bi balsam er meget tilgivende.

Hvor vokser bi -balsam bedst?

Sådan dyrkes bi -balsam

Hvordan bruger du bi -balsam til te?

Instruktioner

  1. Sætte vandet i en stor glasburk eller kande. Fjern blomsterbladene fra bi balsam stilke.
  2. Tilføj bi balsam til vandet, og rør det godt. ...
  3. Dæk til og stil på køl i op til 24 timer. ...
  4. Stamme te gennem osteklæde eller et kaffefilter og hold den derefter afkølet, indtil den er klar til brug.

Hvorfor døde min bi balsam?

Varme temperaturer kombineret med lav luftfugtighed eller tørre forhold kan forårsage hængning og visning i mange planter, herunder bi balsam. Varme får bladene til at miste vand ved transpiration, især under tørre forhold. ... Temperaturer over 86 grader Fahrenheit kan være et problem, og ved 95 grader kan blomsterne .

Kan bie balsam lide sol eller skygge?

Kultur: Foretrækker et veldrænet sted og en rig jord; vil ikke fungere godt, hvis den plantes i våd jord. Plant fuldt ud sol til delvis skygge (i varme klimaer). Delvist skygge beebalm har en tendens til at sprede sig lettere.

Hvad kan jeg plante ved siden af ​​bi balsam?

Bi balsam tilføjer farve og højde til en urtehave og skal plantes tæt på midten af ​​haven omgivet af din præference for kortere krydderurter dyrket som etårige, såsom basilikum, timian, purløg og persille.

Skal bi -balsam klippes ned i efteråret?

Deadhead falmede blomster for at tilskynde planten til at blomstre igen i sensommeren. Efter den første frost i efterår, skære stilke tilbage til cirka 2 tommer over jorden. (Se lokale frostdatoer.) Del bi balsam hvert andet til tredje år for at sikre dets styrke.

Hvilken tid på året blomstrer bi -balsam?

Når den er etableret, bi balsam er meget problemfri og kræver meget lidt vedligeholdelse. Blomstrer begynder i juli og fortsætter til sensommeren. Deadheading brugt blomstrer vil forhindre frø i at så sig selv og tilskynde planterne til at fortsætte med at blomst længere.

Hvordan overvintrer du bi -balsam?

Hvordan Winterize Det Bi balsam Blomst. Beskæring bi balsam i midten af ​​efteråret hjælper med at gøre planten klar til vinteren. I midten af ​​efteråret tilføjes også et 1 "tommer lag mulch omkring rødderne. Når foråret kommer, og jorden varmes op, skal du fjerne mulden for at gøre planterne klar til ny forårsvækst.

Er Portulaca giftig for mennesker?

Hvad er Purslane Forgiftning? Purslane er spiselig til mennesker og kan opbevares i grøntsags- eller urtehaver. ... Videnskabeligt er det kendt som Portulaca oleracea af familien Portulacaceae.

Er kamelier giftige for mennesker?

Camellia Toksicitet

Kamelier er vurderet af flere grupper, såsom Californien Gift Center, University of California og University of Connecticut som sikre haveplanter. ... En sikker vurdering betyder, at planten ikke er det giftig for mennesker.

Er celosia giftig for mennesker?

Bladene er stadig sikre at spise, når de celosia begynder at blomstre, men de har en tendens til at blive bitre og trådede.

Er lavendel giftig for hunde?

Lavendel, planten, indeholder en lille mængde af en forbindelse kaldet linalool, hvilket er giftig til begge hunde og katte. Linalool findes dog i så små koncentrationer, at dette sjældent er et problem. Problemer opstår kun, hvis a hund indtager en meget stor mængde lavendel.

Er biebalsam giftig for katte?

Nogle andre planter, der er sikre for katte er krydderurter som bi balsam, lavendel, timian og blomster som orkideer, løvemund, hanekam og mange flere. Kontakt en dyrlæge eller undersøg, før du planter dit blomsterbed.

Gør Astilbes som sol?

Det kan trives fuldt ud sol, men har brug for skygge om eftermiddagen i varme sommerklimaer. I fuld skygge reduceres blomstringen. Jord: Astilbe trives i fugtig, veldrænet jord, der har en let sur pH (6.0). Tilføj organisk materiale for at forhindre, at jorden tørrer ud.

planter til varmt klima
7 Varmetolerante planter, der elsker solenLantana.Citron Verbena.Kosmos.Morgenfrue.Geranium.Salvia.Sedum.Hvilken slags planter vokser godt i varme tør...
tørkebestandige planter til krukker
Foto af Rebecca Bullene.Sea Holly Eryngium bourgatii—Denne plante har en vidunderlig struktur og er overordentlig hård. ... Flerårig hør Linum perenne...
varme- og tørketolerante planter
Ekstremt tørketolerante stauderEn meget omfattende liste over stauder, der, når de er etableret, vil overleve vandmangel og ikke desto mindre udføre. ...