Krydret

Summer Savory Plant Care - Tips til dyrkning af Summer Savory Urter

Summer Savory Plant Care - Tips til dyrkning af Summer Savory Urter

Voksende salte krydderurter er meget let. Det plante kan lide rig, fugtig, veldrænet jord og fuld sol. Det også vokser hurtigt og let nok, at det slet ikke er noget besvær at starte en ny afgrøde hvert forår. Sommer salte planter kan sås som frø direkte i jorden, efter al fare for frost er overstået.

  1. Hvordan passer du på sommerens salte?
  2. Hvor lang tid tager det at krydre sommeren?
  3. Hvad vokser godt med sommer salte?
  4. Hvordan høster du sommerens salte?
  5. Hvad er sommerligt godt til?
  6. Er sommervelsmagende invasiv?
  7. Hvor høj vokser den salte sommer?
  8. Hvornår kan jeg plante sommerligt krydret?
  9. Er krydret det samme som rosmarin?
  10. Hvad er forskellen mellem sommer -salt og vinter -salt?
  11. Kan du spise sommerlige salte blomster?
  12. Er sommeren salte en flerårig?
  13. Kan du tørre sommer salte?
  14. Hvordan ser sommerens salte plante ud?
  15. Hvor kan jeg købe sommernøgler?
  16. Hvilken slags mad er velsmagende?
  17. Hvilken smag er velsmagende?
  18. Hvor kommer sommernøglen fra?
  19. Hvordan ser vinterens salte ud?
  20. Hvad er salte?

Hvordan passer du på sommerens salte?

Alle smag foretrækker fuld sol og veldrænet, temmelig dårlig jord. Sommer salte ønsker et varmt, beskyttet sted i urtehaven, mens vinteren salte er mindre nøjeregnende. Foder ikke med flydende gødning. Vælg blade efter behov, og skær ned, hvis planterne begynder at se leggy ud.

Hvor lang tid tager det at krydre sommeren?

DAGE TIL SLUTNING: 7–14 dage ved 65–70 ° F (18–21 ° C). SåNING: Direkte frø: Så 1-2 frø pr. Tomme efter den sidste frost. Så overfladisk, da der kræves lys for spiring. Hold jorden fugtig indtil spiring.

Hvad vokser godt med sommer salte?

Ledsager plantning: Dyrk sommernøglen med bønner og tomater. Plantning salte nær løg siges at gøre løg sødere. Dyrke vinter salte med andre stauder, herunder isop, lavendel, timian og salvie.

Hvordan høster du sommerens salte?

Det bedste tidspunkt for høst er om morgenen, efter at duggen er tørret. De friske blade når deres højeste smag umiddelbart før planten blomstrer; efter dette punkt falder smagen. At tørre sommer salte, klip stilkene og hæng dem på hovedet på et tørt, mørkt sted i cirka 2 uger.

Hvad er sommerligt godt til?

Folk tager sommer salte mod hoste, ondt i halsen og tarmsygdomme, herunder kramper, fordøjelsesbesvær, gas, diarré, kvalme og tab af appetit. Personer med diabetes tager det for at lindre hyppig tørst. Det bruges også som tonic og som et afrodisiakum for at øge sexlysten.

Er sommervelsmagende invasiv?

Andre tips til dyrkning Krydret

Begge slags smag er fra myntefamilien, men er det ikke invasiv ligesom mange andre mynteurter.

Hvor høj vokser den salte sommer?

Sommer krydret vokser til cirka 12 tommer og producerer en højformet plante med fine strukturerede stilke, der har en lilla farve. Bladene er lange og smalle og har en grågrøn farve.

Hvornår kan jeg plante sommerligt krydret?

Sommer salte Urtefrø er en hårdfør årlig, der har slanke, finnede blade med små hvide blomster farvet med mauve.
...
Sommer salte Urt Frø Information.

Frø Antal:Ca. 750 frø pr. Pakke.
Websted:Fuld sol, veldrænet dårlig jord, der ikke er fodret det foregående efterår.
Hvornår skal såsFebruar til maj.

Er krydret det samme som rosmarin?

Marjoram eller salte (tørret).

Marjoram eller salte har lignende smag til rosmarin, så hvis du har dem, fungerer de som en erstatning. Disse urter er lidt mere unikke, så du har dem måske ikke lige ved hånden.

Hvad er forskellen mellem sommer -salt og vinter -salt?

Sommer salte har en varm, pebret smag, mens vinter salte er jordnær og mere afdæmpet. Begge har noter af merian, timian og mynte.

Kan du spise sommerlige salte blomster?

Mens begge er spiselige, sommer salte er meget mere almindelig end dens vintermodstykke. Deer navngivet som sådan, fordi sommer salte er en årlig plante (det er, de kun leve for en sæson) og vinter salte er en flerårig plante (det vokser igen år efter år).

Er sommeren salte en flerårig?

Sommer salte (Satureja hortensis) er blandt de mest kendte af salte slægt. Det er en årlig, men ligner ellers brug og smag til den flerårig vinter salte. Det bruges oftere end om vinteren salte, som har en lidt mere bitter smag.

Kan du tørre sommer salte?

Tørring: Tør hele grene på stativer, eller bind dem i bundter og hæng dem i en tør, godt ventileret sted væk fra direkte sol. butik tørret blade i lufttætte krukker.

Hvordan ser sommerens salte plante ud?

Den vokser til en højde på 12-18 tommer og har tykt forgrenede stilke dækket af smalle mørkegrønne blade. Ved midten-sommer den producerer små hvide, lyserøde eller lilla blomster med frø, der dannes kort tid efter.

Hvor kan jeg købe sommernøgler?

Sommer salte Urter - 4 oz. - Walmart.com - Walmart.com.

Hvilken slags mad er velsmagende?

Grib-og-gå salte snacks

Hvilken smag er velsmagende?

Noget krydret er fyldt med smag, lækkert og velsmagende - normalt noget, som nogen har kogt. I køkkenets verden bruges salte også ofte til at betyde det modsatte af sød, eller saltet. Den nemmeste måde at huske salte på er, at det rimer på flavory - hvilket ikke er et rigtigt ord, men burde være.

Hvor kommer sommernøglen fra?

Sommer salte (Satureja hortensis, hjemmehørende i Sydøsteuropa) har vokset på min terrasse i New York i fire år. Den årlige fætter til hårdfør vinter salte (Satureja montana), finder jeg det mere fleksibelt i kulinariske applikationer, da dets smag udvikler sig i vækstsæsonen.

Hvordan ser vinterens salte ud?

Vinter krydret er en hårdfør semi-stedsegrøn busk med blanke, mørkegrønne blade og træagtige stilke. ... Det kan blive brugt som en kantplante i urtehaven eller plantet som en ledsager plante sammen med bønner, hvor det siges at vokse vinter salte holder bønneklynger væk.

Hvad er salte?

en mad eller ret, der er salt eller krydret og ikke sød i smagen: ... Jeg kunne lave desserten, og du kunne gøre det salte.

vedligeholdelse af efterårshaven
Oktober:Transplanter buske eller unge træer til nye steder.Skær syge områder ud af stauder. ... Riv og komposter eventuelle faldne blade.Ryd op have v...
haveopgaver
Tid til en forårskontrol. ... Løs først problemer med hardscaping. ... Lav en grundig forårsoprydning. ... Test din have jord. ... Foder din jord. ......
gartnere kalender
Hvad skal jeg gøre i min have i denne måned?Hvilken måned starter du med havearbejde?Hvad er den bedste Haveplanlægger -app?Hvordan laver man en havek...