Spinat

Molokhia planteplejetips til dyrkning og høst af egyptisk spinat

Molokhia planteplejetips til dyrkning og høst af egyptisk spinat

Disse planter foretrækker fuld sol, masser af vand og frugtbar, veldrænende jord. Egyptisk spinat vokser udad i en buskform, så lad ikke din planter for tæt på hinanden. Høstning af egyptisk spinat er let og givende.

  1. Hvordan dyrker du Molokhia?
  2. Hvor mange gange kan du høste en spinatplante?
  3. Hvilken måned høster du spinat?
  4. Hvordan bruger du egyptisk spinat?
  5. Er Molokhia en spinat?
  6. Hvad smager Molokhia?
  7. Hvordan høster du spinat uden at dræbe planten?
  8. Kan du dyrke spinat fra et blad?
  9. Hvordan boltet spinat ser ud?
  10. Hvordan høster du spinat, så den vokser tilbage?
  11. Hvad er den bedste gødning til spinat?
  12. Hvad vokser godt med spinat?
  13. Kan du spise ægyptisk spinat rå?
  14. Er egyptisk spinat en flerårig?
  15. Hvad hedder Molokhia på engelsk?
  16. Kan du spise Molokhia rå?
  17. Hvad er sundhedsmæssige fordele ved Molokhia?
  18. Hvorfor er Molokhia slimet?
  19. Hvad spiser du Molokhia med?
  20. Hvad er Saluyot i Tagalog?

Hvordan dyrker du Molokhia?

Planlægger at plante i fuld sol med frugtbar, veldrænende jord. Gør ikke plante for tæt sammen som molokhia planter vokser udad i en buskform, så de får brug for deres plads. En gang plante når omkring 2 fod i højden, kan du begynde at høste ved at afskære de øverste 6 tommer eller deromkring vækst.

Hvor mange gange kan du høste en spinatplante?

SVAR: Som lang da vækstpunktet ikke er beskadiget under initialen høst og vejret er stadig køligt, spinatplanter vil sandsynligvis regrow for to eller flere høst.

Hvilken måned høster du spinat?

I slutningen af ​​vinteren eller det tidlige forår til en faste afgrøde og igen i sensommeren eller det tidlige efterår, efter at de varmeste temperaturer er gået. Spinat er en grøntsag med køligt vejr.

Hvordan bruger du egyptisk spinat??

Unge blade kan spises friske; ældre kan bruges som potherb. Den er tyktflydende, når den er kogt. Friske blade, når de er kogte, smager noget som persille, med en mild bitter kant. Tørrede blade kan bruges som fortykningsmidler i supper.

Er Molokhia en spinat?

Molokhia (Corchorus olitorius) går under flere navne, herunder jute mallow, jøders malve og mere almindeligt egyptisk spinat. Indfødt i Mellemøsten, det er en velsmagende, spiselig grøn, der vokser hurtigt og pålideligt og kan skæres igen og igen i vækstsæsonen.

Hvad smager Molokhia?

Krydret, og redolent af hvidløg og koriander, Molokhia har en grøn smag gjort rig med den tyktflydende slim fra bladene. På mange måder mindede det mig om en fantastisk grøn gumbo, jeg engang havde på et landmændsmarked i New Orleans.

Hvordan høster du spinat uden at dræbe planten?

Hvordan Høst spinat uden at skade planten?

  1. NÃ¥r du ser, at bladene var vokset fuldt ud, er det tid til at tage bladene ud.
  2. Du mangler at vælge bladene forsigtigt ud og skær de yderste blade.
  3. Tag havesaks og skær den forsigtigt, så det oprindelige punkt ikke bliver beskadiget.

Kan du dyrke spinat fra et blad?

I modsætning til mange andre grønne planter, spinat gør ikke dyrke fra stiklinger, som blade og stilke vil ikke danne nye rødder. Du bør plante fra frisk frø under et år. ... En toårig frøpakke kan have 50% eller færre planter spire, hvor en ny frøpakke kan have 95% spiring.

Hvordan boltet spinat ser ud?

Identificere Boltende spinat

Som spinat begynder at Bolt, dens blade ændrer form, fra oval til en pilespidsform. Planterne vokser højere og producerer flere blade. Disse blade er bitre. Når planten fortsætter med at vokse, sender den stilke op med små klynger af blomsterknopper.

Hvordan høster du spinat, så den vokser tilbage?

Spinat regenererer sine blade fra deres vokser punkt, som er plantens krone, hvor stænglerne slutter sig til rodsystemet meget tæt på jordens overflade. Hvornår høst, bruge en saks eller havesaks til skære det spinat blade tilbage til inden for 2 tommer fra jorden.

Hvad er den bedste gødning til spinat?

Spinat vokser bedst, når den får masser af gødning. Tilstrækkelig nitrogen er nødvendig for at udvikle den mørkegrønne bladfarve. Før plantning frøene, påfør en almindelig halegødning som 10-10-10 med en hastighed på 2 til 3 pund pr. 100 kvadratfod. Eller befrugt som anvist af a jord Test rapport.

Hvad vokser godt med spinat?

Bønner: Både buskbønner og stangebønner gør fremragende ledsagere til spinat. Som bønnerne dyrke, de giver skygge for at beskytte budet spinat planter fra sommerens varme.

Kan du spise ægyptisk spinat rå?

Det er også kendt som Egyptisk spinat, jute malve eller jødisk malve. ... Botanisk er det Corchorus olitorius. Bladende kan være spist rå eller kogt; brug dem friske i salater, tilberedt som en sidegrøntsag eller lavet til suppe.

Er egyptisk spinat en flerårig?

Egyptisk spinat er en hurtigt voksende årlig, der producerer rigeligt bud spinat som grønne langt ud på sommeren. ... Det er en varmetolerant plante, der elsker vand, så sørg for at holde den fugtig og kan opbevares som en flerårig i varme klimaer, men vokser bedst som en årlig for mere øm ny vækst.

Hvad hedder Molokhia på engelsk?

Mulukhiyah, molokheyya, molokhia eller mulukhiyyah (arabisk: ملوخية mulūkhiyyah) græsk: molokha er bladene af Corchorus olitorius, almindeligt kendt i engelsk som denje'c'jute, nalta jute, tossa jute, jute mallow eller jødisk malve. Det bruges som grøntsag.

Kan du spise Molokhia rå?

Molokhia er en egyptisk bladplante, der er rig på kalium, som kan hjælp til at sænke blodtryksniveauet. ... Hvis du ønsker at nyde alle kvaliteterne af Molokhia, du kan forsøge at spise det rå og frisk i en salat eller endda tilføjet til en smoothie!

Hvad er sundhedsmæssige fordele ved Molokhia?

Dens blade indeholder en stor mængde vitamin A (som β-caroten) og C-vitamin. Den indeholder C -vitamin op til 53 mg/100 g og kilde til provitamin A op til 12 mg/100 g Det er meget lavt i mættet fedt og kolesterol og en kilde til thiamin, zink og kostfibre .

Hvorfor er Molokhia slimet?

Molokhia er en grøntsag, teknisk set bladene af juteplanten, også kaldet Jew's Mallow. Jute, ligesom andre malver som skumfidus (ikke den skumfidus, men den oprindelige plante) og okra, er slimhinde, hvilket betyder, at den skaber en slim-lignende tekstur, når den koges.

Hvad spiser du Molokhia med?

Det er lavt kalorieindhold mad tilberedt ved hjælp af fint hakkede blade af Molokhia plante, som derefter blandes med en bouillon, toppet med sauteret hvidløg og ofte serveres over ris eller stykker pitabrød. Almindelige parringer omfatter stegt kylling, skaldyr og ristet/stegt kanin!

Hvad er Saluyot i Tagalog?

Rød jute / Mallow blade: Corchorus olitorius. Dette er mere kendt i Tagalog som saluyot, en bladgrøntsag fra planten, hvis videnskabelige slægtsnavn er Corchorus.

hvordan man bevarer roser med hårspray
Ved brug af hårspray er en effektiv og let måde at bevare blomster på. Vælg frisk, blomstrende blomster, og binde dem til en bøjle, så de kan tør. Lad...
hvordan man bevarer en rose i en krukke
Bevar en rose i en krukke ved tilsætning af to centimeter silicagel. Dæk det hele Rose med silicagel, og luk krukke. Lad det stå i 1 til 3 uger. Fjern...
hvordan man bevarer en rose i en bog
Placer en Rose hver ⅛ tomme mellem siderne i Bestil. Luk Bestil og tynger det med mere bøger eller andre tunge ting. Lad blomsterne tørre i cirka en u...