Kålrabi

Sådan dyrkes kålrabi - dyrkning af kålrabi i din have

Sådan dyrkes kålrabi - dyrkning af kålrabi i din have

Plantning og afstand. Så kålrabi frø ½ tommer dybt og 1 tommer (2.5 cm) fra hinanden; tynde vellykkede frøplanter fra 5 til 8 tommer (12-20 cm) fra hinanden. Mellemrum mellem 45 og 60 cm fra 18 til 24 tommer fra hinanden. Tyndede frøplanter kan transplanteres til en anden del af haven.

  1. Er kålrabi let at dyrke?
  2. Hvordan dyrker du kålrabi -grøntsager?
  3. Hvad kan du ikke plante nær kålrabi?
  4. Hvad er en god ledsager plante til kålrabi?
  5. Har kålrabi brug for fuld sol?
  6. Hvor sent kan du plante kålrabi?
  7. Hvorfor danner min kålrabi ikke pærer?
  8. Hvordan ved du, hvornår Kohlrabi er klar til at høste?
  9. Kan du dyrke kålrabi fra stiklinger?
  10. Hvad er den bedste måde at spise kålrabi på?
  11. Hvilke grøntsager bør ikke plantes sammen?
  12. Kan jeg plante tomater og agurker ved siden af ​​hinanden?
  13. Hvad skal ikke plantes med tomater?
  14. Hvad kan du ikke plante ved siden af ​​solsikker?
  15. Hvad kan du ikke plante i nærheden af ​​morgenfruer?
  16. Hvor dybt vokser kålrabirødder?
  17. Hvorfor blomstrer min kålrabi?
  18. Er kålrabi en flerårig?
  19. Transplanterer kålrabi godt?
  20. Hvordan formerer du kålrabi?

Er kålrabi let at dyrke?

Kålrabi er let at dyrke og hurtigt modnet, hvilket gør det til et godt valg til efterår eller tidligt forår. Tysk for "kålroer" kålrabi er medlem af den omfattende kålfamilie.

Hvordan dyrker du kålrabi -grøntsager?

Kålrabi foretrækker rig, veldrænet jord i fuld sol. Du kan plante denne kølige sæsonafgrøde til en forårs- eller efterårshøst i nord eller til en vinterhøst i syd. Til en forårsafgrøde plante frøene udenfor efter fare for hård frost: så i midsommeren for en efterårsafgrøde eller om efteråret for en vinterafgrøde.

Hvad kan du ikke plante nær kålrabi?

Kohlrabi - En værdig ledsager til rødbeder, Brassicas, agurker, og løg. Undgå at plante nær peberfrugter, stangbønner, jordbær, og tomater. Porrer - Væk med rødbeder, gulerod, selleri, løg, og spinat. Undgå at plante tæt på bønner og ærter.

Hvad er en god ledsager plante til kålrabi?

Ledsagere til kålrabi inkluderer:

Har kålrabi brug for fuld sol?

I efteråret er planter "hærdet" ved gradvis udsættelse for køligt vejr tolerante for frost. Kålrabi at modnes i køligt vejr er lækkert sødt. Kohlrabi har brug for mindst 6 timer fuld sol hver dag; mere er bedre. Giv den frugtbar, veldrænet, fugtig jord med masser af rig organisk materiale.

Hvor sent kan du plante kålrabi?

Så kålrabi frø i haven 3 til 4 uger før den sidste gennemsnitlige frostdato i foråret. Kålrabi vokser bedst ved kølige temperaturer mellem 40 ° F og 75 ° F (4.4 ° C og 23.9 ° C). Kålrabi kræver 45 til 60 dage for at nå modenhed. I varme vinterområder, så kålrabi i sent sommer til vinterhøst.

Hvorfor danner min kålrabi ikke pærer?

Hvorfor gjorde min kålrabi formes ikke -en pære? Dette kan ske, når planter er placeret for tæt på hinanden. Det kan også komme fra fattige vokser forhold som for varme eller frysende temperaturer, for lidt vand eller mangel på næringsstoffer.

Hvordan ved du, hvornår Kohlrabi er klar til at høste?

Mest kålrabi sorter er høstet mellem 60 og 65 dage efter plantning, selvom det så snart “pæren” når på størrelse med en tennisbold parat at blive plukket. Fordi kålrabi foretrækker køligt vejr, og plantning af frøene for sent på sæsonen resulterer i en træagtig, tør høst.

Kan du dyrke kålrabi fra stiklinger?

Du kan skære kålrabi ved basen og forlader rod i jorden, eller træk hele plante. hvis du ønsker at fortsætte med at høste blade, du ønsker måske at vælge skæring metode.

Hvad er den bedste måde at spise kålrabi på?

Kålrabi er lige så velsmagende rå eller kogt. Brad kan lide at tynde barbere de skrællede, rå pærer i tændstikker (du kan bruge en mandolin til hjælp med dette) og smide dem i en slaw.

Hvilke grøntsager bør ikke plantes sammen?

Hvilke planter bør ikke plantes sammen?

Kan jeg plante tomater og agurker ved siden af ​​hinanden?

Selv med udfordringerne ved køligt klima havearbejde, tomater og agurker vokser samt ledsagere sammen med bønner, ærter og nasturtier. ... Start tomater seks til otte uger før udendørs transplantation. Agurker udvikle sig hurtigt, så de behøver kun tre til fire uger fra frø til transplantation.

Hvad skal ikke plantes med tomater?

Planter det burde ikke dele plads med tomater omfatte Brassicas, såsom broccoli og kål. Majs er et andet nej-nej, og har en tendens til at tiltrække tomat frugtorm og/eller majsørorm. Kålrabi forpurrer væksten af tomater og plantning af tomater og kartofler øger chancen for kartoffelsyge.

Hvad kan du ikke plante ved siden af ​​solsikker?

De fleste planter påvirkes i det mindste noget, men stangebønner og kartofler er særligt modtagelige og bør ikke plantes i nærheden af ​​solsikker. Solsikker tiltrækker egern.

Hvad kan du ikke plante i nærheden af ​​morgenfruer?

Marigold ledsager plantning øger væksten af ​​basilikum, broccoli, kål, agurker, aubergine, græskar, grønkål, kartofler, squash og tomater. Marigold gør også en god ledsager til meloner, fordi den afskrækker biller. Bønner og kål er opført som dårlige ledsagerplanter til morgenfruer.

Hvor dybt vokser kålrabirødder?

Krav til jorddybde til fælles havegrøntsager

Shallow Rooting 12 " - 18"Mellem rødder 18 " - 24"Dyb Rooting 24 " - 36"+
Kålrabi, Bok ChoyÆrterVandmelon
SalatPeberfrugter
Løg, porre, purløgRutabagas
KartoflerSquash, sommer

Hvorfor blomstrer min kålrabi?

Kålrabi er den mindst hårdføre af kålen som grøntsager. Temperaturer under 45ºF får planten til at blomst. Varmt vejr får stammen til at blive træagtig og hård.

Er kålrabi en flerårig?

Kålrabi er en flerårig, kølig sæson grøntsag, hovedsagelig dyrket som en årlig for sin spiselige stilk. ... Den runde, spiselige stilk er klar til høst 55-60 dage efter såning. Høst "løg", når de er to til tre tommer i diameter, og skær pæren en tomme under stilken.

Transplanterer kålrabi godt?

Hvis plantning kålrabi som efterårsafgrøde, direkte sårfrø omkring 90 dage før den første frostdato. Om foråret, transplantation af kålrabi frøplanter udendørs omkring 1-2 uger før din sidste frostdato.

Hvordan formerer du kålrabi?

Kålrabi frø formering starter med frugtbar jord. Ved start kålrabi fra frø, plant frøene omkring ¼ tommer dybe i rækker, der er 2 fod fra hinanden. Frøplanter dukker op inden for 4-7 dage og bør tyndes til 4-6 tommer fra hinanden i rækken.

hvordan man spirer frø fra tørrede figner
Sug to eller tre friske, modne figner i en skål med rent vand i en til to dage. ... Kombiner lige dele tørvemos, perlit og fintmalet vulkansk sten for...
hvordan man nick hibiscus frø
Nick det frø med fint sandpapir eller spidsen af ​​en kniv for at tillade fugt at trænge ind i frø. Dette trin er ikke absolut påkrævet, men det giver...
how to propagate peppers from seeds
To speed the process, place the seeds between damp sheets of paper towel, put them in zippered plastic bag, and put the bag in a warm place (the top o...