Fennikel

hvordan man dyrker fennikel uk

hvordan man dyrker fennikel uk

Firenze fennikel vokser bedst i varme somre og har brug for et åbent, solrigt sted. Forbered et såbed i frugtbar, veldrænet jord og tilsæt masser af godt rådne organiske stoffer vinteren før plantning. Den trives på varme, fugtige, frugtbare, sandede jorde. Det planter kan ikke lide rodforstyrrelser.

  1. Er fennikel let at dyrke?
  2. Hvor lang tid tager det at dyrke fennikel?
  3. Hvad hedder fennikel i Storbritannien?
  4. Kan fennikel lide sol eller skygge?
  5. Hvad kan fennikel plantes med?
  6. Er der to typer fennikel?
  7. Har fennikel brug for meget vand?
  8. Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til at høste?
  9. Hvorfor er fennikel en dårlig ledsager??
  10. Hvorfor er fennikel så dyr?
  11. Hvad er den bedste måde at spise fennikel på?
  12. Hvilken del af fennikel spiser du?
  13. Hvad kan du ikke plante nær fennikel?
  14. Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?
  15. Foder fennikel sig selv?
  16. Kan dild og fennikel plantes sammen?
  17. Gør sommerfugle som fennikel?
  18. Hvorfor bliver min fennikel gul?
  19. Kan du spise rå fennikel?
  20. Hvad er forskellen mellem fennikel og sød fennikel?
  21. Er vild fennikel giftig?

Er fennikel let at dyrke?

Let at dyrke fennikel burde være vokset i fuld sol, i frugtbar, veldrænet jord. Det bør ikke plantes i samme område som dild eller koriander, fordi plante kan krydsbestøve let- frøproduktionen reduceres.

Hvor lang tid tager det at dyrke fennikel?

Det tager omkring 65 dage fra såning til høstbar størrelse. Den grønne bladtype er endnu lettere og op til ti dage hurtigere at vokse. Johnny sælger en blanding af grøn og bronze. Fennikel kan overvintres i milde områder (zoner 7-10) for at give frø den anden sommer.

Hvad hedder fennikel i Storbritannien?

Firenze fennikel eller finocchio (Storbritannien: /fɪˈnɒkioʊ /, US: /-ˈnoʊk- /, italiensk: [fiˈnɔkkjo]) er et udvalg med en hævet, løglignende stamme, der bruges som grøntsag.

Kan fennikel lide sol eller skygge?

Fennikel er en sol-kærlig plante, så plant den, hvor den vil modtage mindst 6 timers direkte sol. Plante fennikel efter den sidste forårsfrost. Denne plante kan tåle lette frost, men har brug for beskyttelse, når den er ung.

Hvad kan fennikel plantes med?

Fennikel. Fennikel er en dårlig ledsager plante for de fleste urter og grøntsager. Mens det kan vokse tæt på dild, de to planter har en tendens til at krydsbestøve. Som et resultat er det normalt bedst at dyrke fennikel separat; opbevaring i en beholder undgår eventuelle negative resultater.

Er der to typer fennikel?

Der er to typer fennikel. Den ene behandles som en urt (urt fennikel - Foeniculum vulgare) og en, der behandles som en pære type grøntsag (Firenze fennikel eller Finocchio - Foeniculum vulgare var. ... Urten type vokser 3-5 fod høj med fint struktureret løv, der ligner dild.

Har fennikel brug for meget vand?

Når den er etableret, fennikel urter gør det ikke har brug for meget omsorg. Det foretrækker sur jord, værdsætter lejlighedsvis en dosis mild gødning og lidt ekstra vand hvis vejret er varmt og tørt.

Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til at høste?

Fennikel frø er parat at være høstet om efteråret, når de er modnet og blevet brune. Imidlertid, fennikel undertiden blomstrer ikke og producerer frø før det andet år efter såning. Firenze fennikel pærer skal være høstet når de er på størrelse med en lille knytnæve eller en tennisbold.

Hvorfor er fennikel en dårlig ledsager??

Fennikel - Ikke a ledsager til enhver havemad plante, fennikel vil faktisk hæmme væksten i bushbønner, kålrabi, tomater og andre. Plante det, men hold det væk fra grøntsagshaven. Fennikel tiltrækker svævefluer, mariehøne biller, parasitiske hvepse og tachinidfluer, så det er en slags gavnlig insektmagnet.

Hvorfor er fennikel så dyr?

Det kommer fra meget midten af fennikel blomst, og du kan samle omkring et gram ad gangen. Dette lave udbytte er grunden til det Fennikel pulver er ret dyrt. Landbruget er hårdt, og som følge heraf mest Fennikel Pollen kommer fra Wild Fennikel.

Hvad er den bedste måde at spise fennikel på?

Tyndt skåret rå fennikel pære tilføjer en sød lakridsmag og sprød tekstur til salater. For at skære pæren skal den stå på rodenden og skæres lodret med en skarp kniv mandolin. For at blødgøre smagen af ​​pæren skal du prøve at braisere, sautere, stege eller grille den.

Hvilken del af fennikel spiser du?

Teknisk set er alle dele af planten spiselige, men de fleste synes, at stilkene er for hårde og fibrøse til at spise. Bladende kan hakkes og bruges til at smage salater, dressinger, marinader og saucer. De har en tendens til at have en lidt mere citrusagtig smag end basen. Basen (eller pæren) er lækker rå eller kogt.

Hvad kan du ikke plante nær fennikel?

Plant det med prydplanter, og du får det godt. Hold det væk fra grøntsagshaven - især koriander/koriander, dild, tomater, kålrabi, og bønner. Efter min mening fennikel, enhver, er ikke en god ledsager til noget.

Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?

Så den mest sandsynlige årsag til ingen pære på fennikel er det dig har plantede den forkerte type. Du kan stadig bruge de nederste stilke, bladene og frøene, hvilket vil har en lidt blødere men stadig dejlig smag end pære. En anden grund til fennikel med ingen pære planter for sent.

Foder fennikel sig selv?

Fennikel kan reseed til det ukrudtsfulde. Indsamling og brug af blomsterne som snitblomster forhindrer overdreven genudsendelse.

Kan dild og fennikel plantes sammen?

Her er nogle planter, der skal holdes væk fra dild: Umbellifers: Dild skulle ikke være plantet i nærheden af ​​andre medlemmer af familien Umbelliferae, som angelica, karve, gulerødder og fennikel.

Gør sommerfugle som fennikel?

Plantning af en separat afgrøde af fennikel (eller et beslægtet medlem) kan hjælpe med at bevare sommerfugle i din have. Jeg især synes godt om Firenze fennikel, eller finocchio, en bulbing sort, der giver dig en grøntsag, en urt og to krydderier i løbet af dens levetid.

Hvorfor bliver min fennikel gul?

Dunet og meldug kan forårsage din fennikel planter til blive gul eller vilje. Du kan hjælpe med at forhindre disse typer meldug ved at efterlade masser af plads imellem fennikel planter, plantning på et solrigt sted og undgå overdreven vanding og befrugtning.

Kan du spise rå fennikel?

Hver del af den er spiselig, fra løg til blomster, og den kan spises rå eller tilberedt. Selvom stilke og blade er spiselige, fennikel opskrifter kræver oftest pæren. Hvornår rå, den har en sprød konsistens, der ligner selleri og en frisk lakridsmag.

Hvad er forskellen mellem fennikel og sød fennikel?

Der er to hovedvarianter af Fennikel. En, udviklet hovedsageligt til produktion af Fennikel frø, kaldes Sød fennikel ("Foeniculum vulgare var dulce"); den anden, udviklet til at spise i sig selv, kaldes Firenze Fennikel ("Foeniculum vulgare var. ... Vælge Fennikel der er fast med friske toppe.

Er vild fennikel giftig?

Hvis du har fundet noget, du synes er vild fennikel og det lugter af lakrids, du er klar. Det er ikke giftig.

blomsterhaveplanter
13 Blomster, der ikke kan dræbes for begyndereZinnia. Lede efter zinnias i næsten alle farver undtagen blå; de fås også i forskellige højder. ... Morg...
blomsterarrangementer med frugt i vase
Hvordan får du blomster til at se godt ud i en vase?Hvordan arrangerer du blomster i en smal vase?Hvad kaldes blomster i en vase?Hvad dræber blomster ...
Halv-dobbelte blomstrende planter-Lær om blomster med halv-dobbelte blomster
Semi-dobbeltblomstrende planter har to til tre gange flere kronblade end typisk single blomster, men ikke helt så mange som dobbelte blomster - genere...