Fennikel

hvordan man dyrker fennikel derhjemme

hvordan man dyrker fennikel derhjemme

Så direkte Fennikel frø i din have så tidligt på sæsonen, da jorden kan bearbejdes. Så frø tidligt på sæsonen og dæk med 1/4 "jord. Pladsplanter eller tynde planter til 10-12 "fra hinanden, i rækker 18-24 tommer fra hinanden. Start en ny plantning midt på sommeren for at høste om efteråret.

  1. Er fennikel let at dyrke?
  2. Hvor lang tid tager det at dyrke fennikel?
  3. Kan du dyrke fennikel i krukker?
  4. Kan du dyrke fennikel fra en skæring?
  5. Har fennikel brug for meget vand?
  6. Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til at høste?
  7. Kan fennikel lide sol eller skygge?
  8. Hvilke insekter tiltrækker fennikel?
  9. Hvorfor er fennikel en dårlig ledsager??
  10. Hvad kan du ikke plante nær fennikel?
  11. Er der to typer fennikel?
  12. Hvilken del af fennikel spiser du?
  13. Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?
  14. Hvilke planter kan vokse igen?
  15. Hvordan genvinder du fra rester?
  16. Hvad er forskellen mellem dild og fennikel?
  17. Hvad fennikel er godt til?
  18. Hvorfor bliver min fennikel gul?
  19. Hvad kan du gøre med fennikelblade?
  20. Kan du spise fennikelblade?
  21. Hvad er forskellen mellem fennikel og sød fennikel?

Er fennikel let at dyrke?

Let at dyrke fennikel burde være vokset i fuld sol, i frugtbar, veldrænet jord. Det bør ikke plantes i samme område som dild eller koriander, fordi plante kan krydsbestøve let- frøproduktionen reduceres.

Hvor lang tid tager det at dyrke fennikel?

Det tager omkring 65 dage fra såning til høstbar størrelse. Den grønne bladtype er endnu lettere og op til ti dage hurtigere at vokse. Johnny sælger en blanding af grøn og bronze. Fennikel kan overvintres i milde områder (zoner 7-10) for at give frø den anden sommer.

Kan du dyrke fennikel i krukker?

Fennikel hader at få sine rødder forstyrret eller at blive transplanteret, så så in situ, enten ind gryder eller jorden, hvor den skal dyrke. Fennikel er en tørketolerant urt, når den først er etableret.

Kan du dyrke fennikel fra en skæring?

Hvornår du klipper op din fennikel for at lave mad med, lad denne base og bare en lille smule af den vedhæftede pære være intakt. Genvoks fennikel planter er meget let. Placer ganske enkelt det lille stykke du gemt i et lavt fad, glas eller krukke med vandet med bunden nedad. ... Voksende fennikel i vand er lige så let som det.

Har fennikel brug for meget vand?

Når den er etableret, fennikel urter gør det ikke har brug for meget omsorg. Det foretrækker sur jord, værdsætter lejlighedsvis en dosis mild gødning og lidt ekstra vand hvis vejret er varmt og tørt.

Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til at høste?

Fennikel frø er parat at være høstet om efteråret, når de er modnet og blevet brune. Imidlertid, fennikel undertiden blomstrer ikke og producerer frø før det andet år efter såning. Firenze fennikel pærer skal være høstet når de er på størrelse med en lille knytnæve eller en tennisbold.

Kan fennikel lide sol eller skygge?

Fennikel er en sol-kærlig plante, så plant den, hvor den vil modtage mindst 6 timers direkte sol. Plante fennikel efter den sidste forårsfrost. Denne plante kan tåle lette frost, men har brug for beskyttelse, når den er ung.

Hvilke insekter tiltrækker fennikel?

Udover sociale hvepse og svævefluer fennikel tiltrukket honningbier, vilde bier og humlebier, biller, forskellige grupper af hveps og flyver. De fleste af dem er gavnlige bestøvere (Rader et al.

Hvorfor er fennikel en dårlig ledsager??

Fennikel - Ikke a ledsager til enhver havemad plante, fennikel vil faktisk hæmme væksten i bushbønner, kålrabi, tomater og andre. Plante det, men hold det væk fra grøntsagshaven. Fennikel tiltrækker svævefluer, mariehøne biller, parasitiske hvepse og tachinidfluer, så det er en slags gavnlig insektmagnet.

Hvad kan du ikke plante nær fennikel?

Plant det med prydplanter, og du får det godt. Hold det væk fra grøntsagshaven - især koriander/koriander, dild, tomater, kålrabi, og bønner. Efter min mening fennikel, enhver, er ikke en god ledsager til noget.

Er der to typer fennikel?

Der er to typer fennikel. Den ene behandles som en urt (urt fennikel - Foeniculum vulgare) og en, der behandles som en pære type grøntsag (Firenze fennikel eller Finocchio - Foeniculum vulgare var. ... Urten type vokser 3-5 fod høj med fint struktureret løv, der ligner dild.

Hvilken del af fennikel spiser du?

Teknisk set er alle dele af planten spiselige, men de fleste synes, at stilkene er for hårde og fibrøse til at spise. Bladende kan hakkes og bruges til at smage salater, dressinger, marinader og saucer. De har en tendens til at have en lidt mere citrusagtig smag end basen. Basen (eller pæren) er lækker rå eller kogt.

Hvorfor dannede min fennikel ikke en pære?

Så den mest sandsynlige årsag til ingen pære på fennikel er det dig har plantede den forkerte type. Du kan stadig bruge de nederste stilke, bladene og frøene, hvilket vil har en lidt blødere men stadig dejlig smag end pære. En anden grund til fennikel med ingen pære planter for sent.

Hvilke planter kan vokse igen?

At genvinde grøntsager fra skrot kan være meget enkelt:

Hvordan genvinder du fra rester?

Placer skrot på lavt vand, skåret nedad og bladet ender, og friske grøntsager vil snart dukke op. Endnu en let at gøre-genvinde skrot er ingefærrod, som vokser hurtigt tilbage i jorden. Hvis din skrot har stadig et frisk, vådt snit, lad det tørre ved stuetemperatur natten over. Plant derefter roden skrot 1 tommer dybt i jorden.

Hvad er forskellen mellem dild og fennikel?

Det forskel med dild er, at bladene og frøene normalt kun spises. Urt fennikel blade kan bruges i urtete til at lave en lækker dyb lakridssmag, dild har en smagsprofil, som har noter af fennikel, men er stærkt aromatiseret med en bladselleri, salte smag.

Hvad fennikel er godt til?

Frisk fennikel pære er en godt kilde til C-vitamin, et vandopløseligt vitamin, der er kritisk for immunforsvar, vævsreparation og kollagensyntese (2). C -vitamin fungerer også som en stærk antioxidant i din krop og beskytter mod celleskader forårsaget af ustabile molekyler kaldet frie radikaler (3).

Hvorfor bliver min fennikel gul?

Dunet og meldug kan forårsage din fennikel planter til blive gul eller vilje. Du kan hjælpe med at forhindre disse typer meldug ved at efterlade masser af plads imellem fennikel planter, plantning på et solrigt sted og undgå overdreven vanding og befrugtning.

Hvad kan du gøre med fennikelblade?

Du kan blande hakket fennikelblade i pestos, salsaer, fonde, karryretter og vinaigretter til et ekstra hit friskhed. Du kan bruge dem til at topse yoghurtdip, æg, stir-fries, toasts og svitset kød. Og de er lækre, når de smides i grønne salater eller strøs oven på ristede grøntsager.

Kan du spise fennikelblade?

Alle dele af fennikel plante - løg, stilk og fjer fronds- er spiselig og tilføjer tekstur og smag til salater, slaws, pastaer og mere. ... Brug fennikelblade som pynt, eller hak dem og brug som du ville andre urter, som dild eller persille.

Hvad er forskellen mellem fennikel og sød fennikel?

Der er to hovedvarianter af Fennikel. En, udviklet hovedsageligt til produktion af Fennikel frø, kaldes Sød fennikel ("Foeniculum vulgare var dulce"); den anden, udviklet til at spise i sig selv, kaldes Firenze Fennikel ("Foeniculum vulgare var. ... Vælge Fennikel der er fast med friske toppe.

hvordan man bevarer roser
Sådan skal du beholde roser for evigtLufttørrer rosen. Den mest almindelige måde at tørre på roser er lufttørringsmetoden. ... Bevar roser i Glycerin....
lette blomster at dyrke i krukker
Nemme blomster at dyrke i krukkerGeraniumer. Klassisk pelargoner som disse, 'Mørk rød' og 'Hvid vandmelon', ser lige så naturlige ud på verandaer om s...
tuberose blomstrer ikke
Hvorfor gjorde ikke min tuberose blomst? Tuberoser kan være langsomt voksende planter og generelt tage omkring fire måneder at blomstre fra vækststart...