KÃ¥lrabi

Høstning af Kohlrabi -planter Hvordan og hvornår man skal vælge Kohlrabi

Høstning af Kohlrabi -planter Hvordan og hvornår man skal vælge Kohlrabi

Hurtigt voksende kålrabi vokser bedst ved temperaturer 60 til 80 F. (16-27 C.) og er klar til høst på 50 til 70 dage, eller når stammen når 3 tommer i diameter. Høst af kålrabi planter gøres bedst når de er små.

  1. Hvordan ved du, hvornår du skal vælge kålrabi?
  2. Skal jeg beskære kålrabi?
  3. Skal du kålrabi inden madlavning?
  4. Hvor lang tid tager det, før kålrabi modnes?
  5. Hvorfor blomstrer min kålrabi?
  6. Hvilken størrelse skal kålrabi høstes?
  7. Hvad kan jeg plante ved siden af ​​kålrabi?
  8. Hvad kan du gøre med kålrabi blade?
  9. Hvorfor danner min kålrabi ikke pærer?
  10. Hvordan skærer og koger du kålrabi?
  11. Hvordan tilbereder og tilbereder man kålrabi?
  12. Er kålrabi rig på kulhydrater?
  13. Kan du dyrke kålrabi fra stiklinger?
  14. Hvor dybt vokser kålrabirødder?
  15. Hvor langt fra hinanden planter du kålrabi?

Hvordan ved du, hvornår du skal vælge kålrabi?

Mest kålrabi sorter høstes mellem 60 og 65 dage efter plantning, selvom "pæren" når størrelsen på en tennisbold, er den klar til at blive plukket. Fordi kålrabi foretrækker køligt vejr, og plantning af frøene for sent på sæsonen resulterer i en træagtig, tør høst.

Skal jeg beskære kålrabi?

Beskæring tilbage er bladene ikke nødvendige for at vokse kålrabi. Du kan skære nogle unge møre blade til at spise rå eller kogte, som du ville grønkål eller andre grøntsager. ... Min kålrabi er boltning, og danner blomsterstængler i stedet for kugleroden.

Skal du kålrabi inden madlavning?

Kloge ord fra Brad: "Altid skræl pæren, fordi det ydre lag er temmelig fibrøst og ubehageligt. Det går ikke i stykker efter at have været lavede mad."Brug en skarp kniv til at fjerne skindet, da det er for tykt til en traditionel grøntsagsskræller. Kålrabi er lige så velsmagende rå eller lavede mad.

Hvor lang tid tager det, før kålrabi modnes?

Så kålrabi frø i haven 3 til 4 uger før den sidste gennemsnitlige frostdato i foråret. Kohlrabi vokser bedst ved kølige temperaturer mellem 40 ° F og 75 ° F (4.4 ° C og 23.9 ° C). Kålrabi kræver 45 til 60 dage at nå modenhed. I varme vinterområder skal du så kålrabi i sensommeren til vinterhøst.

Hvorfor blomstrer min kålrabi?

Kålrabi er den mindst hårdføre af kålen som grøntsager. Temperaturer under 45ºF får planten til at blomst. Varmt vejr får stammen til at blive træagtig og hård.

Hvilken størrelse skal kålrabi høstes?

Det ideelle størrelse til høst kålrabi er når stænglerne er 2 tommer på tværs. Større stilke bliver hårde og beskedne, svære at tygge og bitter smag. Også, hvis planter er stresset for vand de kan blive hård og bitter, mens den er lille.

Hvad kan jeg plante ved siden af ​​kålrabi?

Kålrabi - En værdig ledsager til roer, Brassicas, agurker og løg. Undgå plantning nær peberfrugter, stangebønner, jordbær og tomater. Porrer - Dyrke med rødbeder, gulerod, selleri, løg og spinat. Undgå plantning nær bønner og ærter.

Hvad kan du gøre med kålrabi blade?

Selvom planten generelt dyrkes for den tykke løg, kan du også tage den mindre blade den dannes, når planten er ung. Disse bruges meget ligesom spinat eller collard greener. Kålrabi greener er tykke og smager bedst, når de koges eller dampes, men de spises også hakkede i salater.

Hvorfor danner min kålrabi ikke pærer?

Hvorfor gjorde min kålrabi formes ikke -en pære? Dette kan ske, når planter er placeret for tæt på hinanden. Det kan også komme fra fattige vokser forhold som for varme eller frysende temperaturer, for lidt vand eller mangel på næringsstoffer.

Hvordan skærer og koger du kålrabi?

Hvordan Skær og kog kålrabi

  1. Hvis bladene stadig er fastgjort, skal du fjerne og reservere til andre opskrifter (du kan laver mad dem som du ville grønkål).
  2. Skære en tynd skive fra bunden, så pæren sidder fladt.
  3. Brug en veggie -skræller til at fjerne den hårde ydre hud.
  4. Skive i kvarte i længderetningen skære ud af kernen fra hvert stykke.

Hvordan tilbereder og tilbereder man kålrabi?

Hvordan kog kålrabi

  1. For at stege, damp pæren i 5 minutter, og steg derefter i 45 minutter.
  2. Damp (op til 12 minutter)
  3. Stegstege (op til 6 minutter)
  4. Bladene kan være lavede mad som kål.

Er kålrabi rig på kulhydrater?

Kålrabi er en glimrende kilde til næringsstoffer. En kop (135 gram) rå kålrabi giver (2): Kalorier: 36. Kulhydrater: 8 gram.

Kan du dyrke kålrabi fra stiklinger?

Du kan skære kålrabi ved basen og forlader rod i jorden, eller træk hele plante. hvis du ønsker at fortsætte med at høste blade, du ønsker måske at vælge skæring metode.

Hvor dybt vokser kålrabirødder?

Krav til jorddybde til fælles havegrøntsager

Shallow Rooting 12 " - 18"Mellem rødder 18 " - 24"Dyb Rooting 24 " - 36"+
Kålrabi, Bok ChoyÆrterVandmelon
SalatPeberfrugter
Løg, porre, purløgRutabagas
KartoflerSquash, sommer

Hvor langt fra hinanden planter du kålrabi?

I foråret transplanteres kålrabi frøplanter udendørs omkring en til to uger før din sidste frostdato. Krav til afstand: Så kålrabi frø ¼ tommer dybe. Plads planter 9-12 tommer en del. Tid til spiring: 3-10 dage Særlige overvejelser: Kålrabi gør ikke dyrke godt i løs jord.

kan du spise grønkålsfrø
Du kan spire grønkål, også. Som med andre sorter er frø gennemblødt i vand indtil de vokse rødder og små blade (processen tager et par dage). Hele spi...
opskrifter fra sibirisk grønkål
Ved medium høj varme i en tykbundet sauterpande opvarmes olivenolie. Sved det søde løg let. Tilføj revet grønkål og svits let, da bladene begynder at ...
kan du spise lilla grønkål
Baby grønkål spises bedst rå i salater, men er hård nok til at blive sauteret som spinat. Lilla grønkål. Du kan lejlighedsvis støde på lilla grønkål, ...