Fennikel

Drivhusfennikelpleje - SÃ¥dan dyrkes fennikel i et drivhus

Drivhusfennikelpleje - SÃ¥dan dyrkes fennikel i et drivhus

Drivhus Fennikelpleje Behold planter fugtig, men ikke fugtig. Undgå at sætte fennikel tæt på dild eller koriander, som krydser pollinering og resulterer i nogle ubehagelige smag. Fennikel er temmelig upåvirket af skadedyr, men bladlus eller hvidfluer kan angribe planter.

  1. Kan du dyrke fennikel i et drivhus?
  2. Hvad er det letteste at dyrke i et drivhus?
  3. Hvor lang tid tager det før fennikel vokser?
  4. Kan fennikel lide sol eller skygge?
  5. Er der to typer fennikel?
  6. Hvad kan fennikel plantes med?
  7. Hvad kan jeg dyrke i et uopvarmet drivhus om vinteren?
  8. Kan planter blive for varme i et drivhus?
  9. Er et uopvarmet drivhus frostfrit?
  10. Kommer fennikel tilbage hvert år?
  11. Hvorfor har min fennikel ikke en pære?
  12. Er det svært at dyrke fennikel?
  13. Hvad kan du ikke plante nær fennikel?
  14. Hvorfor er fennikel en dårlig ledsager??
  15. Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til at høste?
  16. Er nogen del af fennikel giftig?
  17. Kan du spise rå fennikel?
  18. Er vild fennikel giftig?
  19. Foder fennikel sig selv?
  20. Hvilke insekter tiltrækker fennikel?
  21. Kan dild og fennikel plantes sammen?

Kan du dyrke fennikel i et drivhus?

Den bedste måde er at bruge en cloche eller mini drivhus. Du kan lad cloche fra planterne på tørre frostfrie dage og udskift om natten.

Hvad er det letteste at dyrke i et drivhus?

Let til vokse drivhus grøntsager

Hvor lang tid tager det før fennikel vokser?

Det tager omkring 65 dage fra såning til høstbar størrelse. Den grønne bladtype er endnu lettere og op til ti dage hurtigere at vokse. Johnny sælger en blanding af grøn og bronze. Fennikel kan overvintres i milde områder (zoner 7-10) for at give frø den anden sommer.

Kan fennikel lide sol eller skygge?

Fennikel er en sol-kærlig plante, så plant den, hvor den vil modtage mindst 6 timers direkte sol. Plante fennikel efter den sidste forårsfrost. Denne plante kan tåle lette frost, men har brug for beskyttelse, når den er ung.

Er der to typer fennikel?

Der er to typer fennikel. Den ene behandles som en urt (urt fennikel - Foeniculum vulgare) og en, der behandles som en pære type grøntsag (Firenze fennikel eller Finocchio - Foeniculum vulgare var. ... Urten type vokser 3-5 fod høj med fint struktureret løv, der ligner dild.

Hvad kan fennikel plantes med?

Fennikel. Fennikel er en dårlig ledsager plante for de fleste urter og grøntsager. Mens det kan vokse tæt på dild, de to planter har en tendens til at krydsbestøve. Som et resultat er det normalt bedst at dyrke fennikel separat; opbevaring i en beholder undgår eventuelle negative resultater.

Hvad kan jeg dyrke i et uopvarmet drivhus om vinteren?

Grøntsager til dyrke i en drivhus i vinter

Kan planter blive for varme i et drivhus?

Alt over 90 grader Fahrenheit er absolut for varmt for en drivhus. Selv de hårdeste grøntsager, som tomater, vil ikke gøre godt over 90 grader Fahrenheit. Den ideelle temperatur for de fleste planter at blomstre er et sted mellem 80 og 85 grader Fahrenheit.

Er et uopvarmet drivhus frostfrit?

An uopvarmet drivhus om vinteren giver dig ikke kun mulighed for at dyrke hårdføre grøntsager, men du kan starte ømme etårige, formerer stauder og overvintre kolde følsomme planter. ... Når det er sagt, når vinternætterne bliver virkelig kolde, frost skader i drivhus kan forekomme uden ekstra beskyttelse.

Kommer fennikel tilbage hvert år?

Fennikel, Foeniculum vulgare, er en kortvarig staude med nogle typer hårdføre i zone 4-9, men dyrkes ofte som årlig i køligere klimaer. Indfødt i Sydeuropa langs Middelhavet, denne plante i gulerodsfamilien (Apiaceae) har sødt aromatisk løv og smag, der ligner anis.

Hvorfor har min fennikel ikke en pære?

Så den mest sandsynlige årsag til nej pære på fennikel er det dig har plantede den forkerte type. Du kan stadig bruge de nederste stilke, bladene og frøene, hvilket vil har en lidt blødere men stadig dejlig smag end pære. En anden grund til fennikel med nr pære planter for sent.

Er det svært at dyrke fennikel?

Plantning Fennikel

Planter kan deles, men det er ikke så let som med andre haveplanter og viser sig ofte utilfredsstillende. Dette er fordi fennikel har en lang taprot, der ikke kan lide at blive delt eller flyttet. Plantning fennikel ved frø er den meget lettere løsning.

Hvad kan du ikke plante nær fennikel?

Plant det med prydplanter, og du får det godt. Hold det væk fra grøntsagshaven - især koriander/koriander, dild, tomater, kålrabi, og bønner. Efter min mening fennikel, enhver, er ikke en god ledsager til noget.

Hvorfor er fennikel en dårlig ledsager??

Fennikel - Ikke a ledsager til enhver havemad plante, fennikel vil faktisk hæmme væksten i bushbønner, kålrabi, tomater og andre. Plante det, men hold det væk fra grøntsagshaven. Fennikel tiltrækker svævefluer, mariehøne biller, parasitiske hvepse og tachinidfluer, så det er en slags gavnlig insektmagnet.

Hvordan ved jeg, hvornår fennikel er klar til at høste?

Fennikel frø er parat at være høstet om efteråret, når de er modnet og blevet brune. Imidlertid, fennikel undertiden blomstrer ikke og producerer frø før det andet år efter såning. Firenze fennikel pærer skal være høstet når de er på størrelse med en lille knytnæve eller en tennisbold.

Er nogen del af fennikel giftig?

Alle dele af fennikel plante - løg, stilk og fjerblade - er spiselige og tilføjer tekstur og smag til salater, slaws, pastaer og mere. Tyndt skåret rå fennikel pære tilføjer en sød lakridsmag og sprød tekstur til salater.

Kan du spise rå fennikel?

Hver del af den er spiselig, fra løg til blomster, og den kan spises rå eller tilberedt. Selvom stilke og blade er spiselige, fennikel opskrifter kræver oftest pæren. Hvornår rå, den har en sprød konsistens, der ligner selleri og en frisk lakridsmag.

Er vild fennikel giftig?

Hvis du har fundet noget, du synes er vild fennikel og det lugter af lakrids, du er klar. Det er ikke giftig.

Foder fennikel sig selv?

Fennikel kan reseed til det ukrudtsfulde. Indsamling og brug af blomsterne som snitblomster forhindrer overdreven genudsendelse.

Hvilke insekter tiltrækker fennikel?

Fennikel tiltrækker en række forskellige gavnlige insekter inklusive mariehøns, syrphidfluer, tachninidfluer, gavnlige parasitoid hveps og svævefluer og andre gavnlige rovdyrinsekter til din have. Bladlus siges at finde fennikel ekstremt stødende og bliver stærkt frastødt af den.

Kan dild og fennikel plantes sammen?

Her er nogle planter, der skal holdes væk fra dild: Umbellifers: Dild skulle ikke være plantet i nærheden af ​​andre medlemmer af familien Umbelliferae, som angelica, karve, gulerødder og fennikel.

Tegn på planter påvirket af for meget vand
Hvordan kan du fortælle Planter Har For meget vand?Nederste blade er gule.Plante ser visnet ud.Rødderne vil rådne eller stuntes.Ingen ny vækst.Unge bl...
Hold dit kæledyr sikkert Identificer giftplanter i dit hus
Hvordan holder du kæledyr væk fra giftige planter?Hvilke husplanter er giftige for kæledyr?Hvordan holder du giftige planter væk fra katte?Hvordan kan...
Uden for byen Havepleje Have tips til rejsende
Havetip til rejsendeRyd op, inden du går. Træk ukrudt og klip gulnede eller døde blade. ... Vand alt på forhånd. Giv din have en dyb vanding. ... Mulc...