Oregano

Græsk Oregano Info - Sådan dyrkes græske oreganoplanter

Græsk Oregano Info - Sådan dyrkes græske oreganoplanter

Oregano kan let startes fra frø, selvom du også kan bruge stiklinger fra en etableret plante. Plante det frø/stiklinger i veldrænet jord når som helst efter den sidste forårsfrost. Jorden skal være omkring 70ºF. For tynd planter, plante 8 til 10 centimeter fra hinanden.

  1. Hvordan dyrker man græsk oregano?
  2. Hvor lang tid tager græsk oregano at vokse?
  3. Vokser græsk oregano tilbage?
  4. Hvad er forskellen mellem oregano og græsk oregano?
  5. Skal jeg lade min oregano blomstre?
  6. Bliver oregano høj?
  7. Hvor høj vokser græsk oregano?
  8. Hvordan høster du oregano, så det bliver ved med at vokse?
  9. Er oregano let at dyrke?
  10. Er græsk oregano invasiv?
  11. Hvor skal jeg plante min urtehave?
  12. Hvorfor dør min oregano?
  13. Hvad er den bedste type oregano?
  14. Hvad bruger du græsk oregano til?
  15. Kan jeg spise cubansk oregano?
  16. Hvad oregano kan helbrede?
  17. Kan jeg spise oregano rå?
  18. Drikker oregano te godt for dig?
  19. Kan du dyrke oregano fra stiklinger?
  20. Kan oregano overleve vinteren?
  21. Hvordan høster du oregano uden at dræbe planten?

Hvordan dyrker man græsk oregano?

Hvordan Dyrk oregano

  1. Jord: Plant oregano i let, veldrænet jord. ...
  2. Sol: Oregano fungerer godt dels til fuld sol, men smagene intensiveres, når den modtager en hel solskinsdag. ...
  3. Vand: Overvand ikke oregano. ...
  4. Mellemrum: Plant oregano otte til 10 centimeter fra hinanden i din have.

Hvor lang tid tager græsk oregano at vokse?

Frø vil spire ind cirka to uger. Græsk oregano kan virkelig høstes når som helst, når planten når 15 cm.) høj, men hvis du leder efter den mest intense smag, vil du gerne høste din oregano lige før blomsterne dukker op midt på sommeren.

Vokser græsk oregano tilbage?

Et flertal af urter er stauder i det meste af USA. Det betyder, at de kommer tilbage år efter år og bliver normalt større eller spredt i territorium hvert år. Nogle af vores mest brugte madurter er stauder, herunder salvie, oregano og timian.

Hvad er forskellen mellem oregano og græsk oregano?

På trods af det fælles navn og lignende smag er disse to fuldstændigt forskellige arter. ... Oregano fra disse områder er dog robust i smagen forskellige sorter kan være mere bitre, søde eller pebret end andre. Græsk oregano har en tendens til at være den mest salte og jordiske, mens italiensk er mildere og tyrkisk er mere skarp.

Skal jeg lade min oregano blomstre?

Som med de fleste urter, oregano blade smager bedst før planten blomster. Det blomster skal blive klemt for at holde planterne busket og forhindre, at de bolter til frø. ... Skæring af stilke helt tilbage til jorden vil tilskynde til flere stilke fra basen og en fyldigere plante.

Bliver oregano høj?

Planterne vil dyrke 1 til 2 fod høj og spredt omkring 18 tommer. Oregano gør en god ledsager plante for enhver grøntsag i haven.

Hvor høj vokser græsk oregano?

Oregano er en løs, åben plante, der vokser fra seks tommer til to fod høje med grågrønne blade og små lilla eller hvide blomster.

Hvordan høster du oregano, så det bliver ved med at vokse?

Brug en saks eller havesaks til at fjerne stilke fra planten. Skær ned til lige over en vækstknude eller et sæt blade. Dette vil gøre det muligt for planten at forgrene sig fra det afskårne område og producere mere smagfulde blade. Skyl stænglerne let, hvis der er støv eller mulch på dem.

Er oregano let at dyrke?

An Let at dyrke, Duftende tilføjelse til køkkenhaven

Det er ikke specielt om jord, og det kan modstå tørke, varme og endda temmelig kolde temperaturer. Trim det op for at opmuntre til buskethed, og pas på et par små skadedyr. Det er alt, hvad der er til det. Har du oregano vokser i din have?

Er græsk oregano invasiv?

Tidligere opført botanisk som Origanum heracleoticum, Græsk oregano er en meget krydret urt. Det er forælder Origanum vulgaris, et kulinarisk nul, dyrkes ofte kommercielt og tilbydes som Græsk oregano. O. vulgaris, ofte kendt som Wild Marjoram, er en ekstrem invasiv plante med en lyserød blomst.

Hvor skal jeg plante min urtehave?

Vælg en placering. Vælg placeringen til din urtehave. En ideel placering ville være få skridt fra dit køkken, men ethvert sted, der får omkring seks timers sol om dagen, er godt. Hvis du har plads foran et køkkenvindue, plante det urter i små beholdere til indendørs have.

Hvorfor dør min oregano?

Årsagerne til oregano dør er fordi jorden er for fugtig på grund af overvanding eller langsom dræning af jord, mangel på sol, på grund af for meget nitrogen i jorden eller fordi din krukke eller beholder er for lille til dyrkning oregano. ... Oregano med sorte eller brune blade sandsynligvis lider af rodrot eller en svampesygdom.

Hvad er den bedste type oregano?

Dens mest kendte sort er Græsk oregano (Origanum vulgare var. hirtum). Nogle gange kendt som ægte oregano eller italiensk oregano, er dette den velkendte urt, der bruges på pizzaer og i tomatsaucer. Udendørs klarer den sig bedst i zone 5 til 10 og bør plantes et solrigt sted med veldrænet jord.

Hvad bruger du græsk oregano til?

Græsk oregano er en nødvendighed på grillet kød, kabobs og lam. Med noter af fyrretræ og mynte øges dens krydrede smag tomat sauce og grøntsagsgryderetter. Prøv det med et hurtigt æg, og steg først en hakket tomat i en spiseskefuld græsk olivenolie. Tilsæt æg, drys med smuldret græsk oregano og kog.

Kan jeg spise cubansk oregano?

Cubansk oregano blade kan bruges ligesom almindelige oreganoer. ... Bladene kan tørres og knuses for at føjes til kødretter. Friske blade, i små mængder, bruges i supper og gryderetter og i fyld til fjerkræ og andet kød. Vær forsigtig, da planten er meget stærkt aromatiseret og kan overvinde andre krydderier.

Hvad oregano kan helbrede?

Det påføres huden til hudsygdomme, herunder acne, fodsvamp, fedtet hud, skæl, kræftsår, vorter, ringorm, rosacea og psoriasis; samt til insekt- og edderkoppebid, tandkødssygdomme, tandpine, muskler smerte, og åreknuder. Oregano olie bruges også topisk som et insektmiddel.

Kan jeg spise oregano rå?

Det er ofte for skarpt til spise rå, så frisk oregano er bedst, når den bruges i de sidste 15 minutters madlavning, ifølge Newgent.

Drikker oregano te godt for dig?

Som en urt, oregano byder på mange sundhedsmæssige fordele og har vist sig at være antiviralt, antibakterielt og indbefatte antioxidanter. Det er uklart hvordan drikke det som en te stabler op mod andre forbrugsmetoder. Alligevel er det ret sikkert, så det kan være værd at prøve hvis duer interesseret.

Kan du dyrke oregano fra stiklinger?

Oregano er relativt let plante til at begynde med. Du kan tage stilk stiklinger 7-12 cm lang fra en sund plante (med en steriliseret kniv), fjernes blade fra den nederste halvdel og placeres stiklinger i vand, så bladene er over vandet. Placer dine beholdere et godt oplyst sted, undgå direkte sollys.

Kan oregano overleve vinteren?

Koldharde urter, såsom purløg, mynte, oregano, persille, salvie og timian, kan tit overleve kold-vinter temperaturer, mens de fortsat producerer smagfuldt løv, så længe de er forsynet med en vis beskyttelse eller dyrkes indendørs.

Hvordan høster du oregano uden at dræbe planten?

Skær stænglerne fra. Brug en saks eller havesaks plante lige over en vækstknude. Dette vil tillade din plante at dyrke en ny gren af ​​stilke fra det snittede område for at producere flere blade til fremtiden høst. Skær ikke mere end ⅓ af plante for at undgå overbeskæring.

havearbejde
Top 10 sjov Havearbejde For børn:Vandingsplanter: Det er det mest basale af alt havearbejde. ... Rengøring Have: Det er vigtigt, at du lærer dit barn ...
haveprojekter for børn
10 havearbejde projekter for børnBørn plantning af sommercontainere.Barn lege med eventyr have (fotokredit: Getty Images)Tipi lavet af grene (fotokred...
hvad du skal gøre med din køkkenhave i slutningen af ​​sæsonen
Ende af Sæson Ryd op & Dæk Afgrøder ind din haveTrin 1: Høst alt stadig vokser. Jeg kigger på dig små grønne tomater! ... Trin 2: Skær alle plante...